OptiVita Ultrafutó Kupa 2014. versenyszabályzat

Az OptiVita Ultrafutó Kupa 2015. évi versenyszabályzata:

 

 

http://www.ironteam.hu/upload/files/OptiVita-Ultrafutó-Kupa-2015-Versenyszabályzat-v2_1.pdf

 

 

 

 

 

 

 

OptiVita Ultrafutó Kupa - 2014.évi versenyszabályzata

 

A 2013-ban indult OptiVita Ultrafutó Kupa sikere és népszerűsége a kupasorozat folytatására késztette a szervező Ironteam Sportegyesületet. Az eredeti célkitűzéseket megtartva, azonban számos módosítással és újítással vágunk bele a második évadba.

A hat versenyből álló kupasorozat az ország hat különböző pontján ad lehetőséget a versenyzésre. A versenyek hasonló feltételek mellett, azonos szabályok alkalmazásával kerülnek lebonyolításra, így az eredmények áttekinthetők, illetve összehasonlíthatók a teljes év folyamán.

Az OptiVita Ultrafutó Kupa több mint 6 önálló verseny, hiszen az egyes versenyeken elért eredmények összeadódnak. A versenyzők a megtett kilométerek alapján pontokat kapnak (OptiVita pontok), így az év során folyamatosan nyomon követhető rangsor alakul ki a versenyzők között. A pontgyűjtés végén díjazzuk mindkét nem első 3 helyezettjét. A díjak 2014-ben is pénzdíjak, illetve a kupasorozat támogatóinak értékes ajándékai lesznek.

Az OptiVita Kupa célja kettős: egyrészt egy teljes évet átölelő verseny lehetőséget kíván biztosítani az ultrafutóknak, másrészt a különböző időtávok egyidejű indításával lehetőséget kíván biztosítani azoknak is, akik még csak kacsingatnak az ultrafutás felé, vagy egyszerűen csak szeretnek futni.

 

1. A versenyek időpontjai, helyszínek és futamok

A sárvári verseny rendezője a Kinizsi SE, a futamok, a nevezési díjak és a kedvezmények a Kinizsi SE versenykiírása a szerint!


A helyszín- és időpont változás jogát indokolt esetben a verseny szervezői fenntartják.

 

Az évad tehát egy 6 órás, három 12 órás és kettő 24 órás versenyből áll. Minden versenyen lehetőség van rövidebb futamokban való indulásra is, az egyéb versenyeken való részvétel és az aktuális erőnlét szerint.

Az egyéni indulók mellett váltók versenyzésére is van mód. A 2 és 4 órás futamokban „Páros” csapatok indulhatnak, a 6, 12 és 24 órás futamokban „Páros” és „4 fős Váltó” számban lehet rajthoz állni. A vegyes váltók a férfi kategóriában kerülnek majd kiértékelésre.

A versenyek körpályás versenyek, a pályák hitelesítésére az IAU előírásoknak megfelelően kerül sor, az egyes versenypályák az IAU bronzcímkéjével lesznek ellátva.

2. Pontozás, ranglista


Az egyéni versenyzők az egyes versenyeken teljesített kilométerek számának megfelelő OptiVita pontot kapnak. Az OptiVita pontokkal a versenyzők 2014-ben az OptiVita Ultrafutó Szuperkupában vehetnek részt az alábbiak szerint:

Az OptiVita Ultrafutó Szuperkupában egy 24 órás, két 12 órás és egy 6 órás futam eredményének összegével lehet versenyezni. Azok a versenyzők, akik az előírt futamokból többen is részt vesznek, a legjobb eredményeikkel szállnak be a kupáért folyó versenybe.

Ez a kupa a sokoldalú, kitartó és eredményes teljesítményt díjazza, de lehetővé teszi a versenyzők számára, hogy a 6 versenyből kettőről „igazoltan hiányozzanak”. A kupa elnyeréséhez nem szükséges mind a 6 versenyen rajthoz állni.

 

3. Díjak


Az egyes versenyek önállóan is díjazásra kerülnek, az első három helyezett érmet és a helyi támogatók ajándékát kapja.

Az OptiVita Ultrafutó Szuperkupa első három női és férfi helyezettje 1.000.000,-Ft összdíjazásban részesül, az alábbiak szerint:


Az ajándékutalvány sportszervásárlásra, nevezési díjra, illetve sportegészségügyi szolgáltatásra fordítható.


A kupákat, pénzdíjakat és vásárlási utalványokat az év utolsó versenyét követő ünnepélyes banketten vehetik majd át a helyezettek.

 

4. Különdíjak

 

Az egyes versenyeken az alábbi különdíjakért lehet küzdeni:

 

Félmaraton Premier különdíjat kap az a versenyző, aki a verseny napját megelőző 8. napig jelzi, hogy élete első félmaratonjára készül, és azt a 2 órás versenyszámban teljesíti is.

 

Maraton Premier különdíjat kap az a versenyző, aki a verseny napját megelőző 8. napig jelzi, hogy élete első maratonjára készül, és azt a 4 órás versenyszámban teljesíti is.

 

Ultra Premier különdíjat kap az a versenyző, aki a verseny napját megelőző 8. napig jelzi, hogy élete első ultratávjára (min.50 km) készül, és azt a 6 órás versenyszámban teljesíti is.

 

200/400/600/800 pont különdíjat kap az a versenyző, aki eléri az adott mennyiségű OptiVita pontot.

 

Az OptiVita kupa utolsó versenyét követő banketten az alábbi összesített különdíjak kerülnek átadásra:

 

6-ból 6 különdíjat kap az a versenyző, aki az OptiVita Ultrafutó Kupa mind a 6 rendezvényén, ultratávon (6,12 vagy 24 órán) sikeresen elindul és célba ér.

 

Master különdíjat kap az a versenyző, aki férfiak esetében 800, nők esetében 700 OptiVita pontot ér el a versenysorozat alatt. 

 

Egyéb akciók:

A sorozat folyamán, az egyes versenyeken a legtöbb OptiVita ponttal rendelkező versenyző sárga rajtszámmal versenyez, míg az előző állomás győztese piros rajtszámot visel. Amennyiben ők nem indulnak a kupasorozat következő állomásán, úgy a sárga rajtszámot a ranglista következő helyen álló versenyzője kapja, míg a piros rajtszám az előző állomáson is szereplő legjobb helyezést elért versenyzőjéhez kerül majd. Amennyiben a két rajtszám ugyanazon versenyzőhöz kerülne, úgy a sárga rajtszám élvez majd elsőbbséget.

 

6. Nevezési díjak

A kupa állomásaira a nevezési díj minden esetben egységes.


 

Nevezési díj: Az adott verseny időpontját megelőző 8. napig a versenyző regisztrál az Ironteam SE weboldalán, és ugyaneddig a nevezési díj is beérkezik az egyesület bankszámlájára.

 

Előnevezés: Az adott verseny időpontját megelőző 60. napig a versenyző regisztrál az Ironteam SE weboldalán, és ugyaneddig a nevezési díj is beérkezik az egyesület bankszámlájára.

 

MASZ nevezési díj: A Magyar Atlétikai Szövetség érvényes versenyengedélyével rendelkező versenyző, aki az adott verseny időpontját megelőző 8. napig regisztrál az Ironteam SE weboldalán, és ugyaneddig a nevezési díj is beérkezik az egyesület bankszámlájára.

 

OptiVita 6/6: Az OptiVita Ultrafutó Kupa 2013-as évadjában 6-ból 6 különdíjat kapott versenyző, aki az adott verseny időpontját megelőző 8. napig regisztrál az Ironteam SE weboldalán, és ugyaneddig a nevezési díj is beérkezik az egyesület bankszámlájára.

 

Helyszíni nevezési díj: Az adott verseny időpontját megelőző 8. nap után vagy a verseny napján történő regisztráció és nevezési díj fizetés.

 

A Páros és Váltó nevezési díj a teljes csapatra vonatkozó fizetendő díjat jelenti.

 

Nevezés lemondása esetén Ironteam SE az alábbiak szerint fizeti vissza a nevezési díjat:

  • az adott verseny dátumát megelőző 60. napig történő lemondás esetén a nevezési díj 75%-át.
  • az adott verseny dátumát megelőző 45. napig történő lemondás esetén a nevezési díj 50%-át.
  • az adott verseny dátumát megelőző 30. napig történő lemondás esetén a nevezési díj 25%-át.

Az OptiVita ultrafutó kupa nevezések módosítása:

  • Egy adott versenyre leadott és érvényesített nevezést a verseny dátumát megelőző 15.napig    költségmentesen módosítani lehet egy későbbi versenyre történő nevezésre.
  • Egy adott verseny adott versenyszámára leadott és érvényesített nevezést a verseny dátumát megelőző 8.napig költségmentesen módosítani lehet ugyanazon verseny másik versenyszámára történő nevezésre.
  • Nevezés módosítása esetén díjkülönbözetet – amennyiben van – nem áll módunkban visszafizetni.

 

A nevezési díj az alábbiakat tartalmazza:

- rajtcsomag
- chipes időmérés
- frissítés, orvosi biztosítás
- egyszeri meleg étkezés
- verseny póló minden versenyzőnek az első OptiVita 2014 versenyén
- ingyenesen letölthető versenyfotók
- emléklap

 

Az OptiVita Ultrafutó Kupa egyes versenyeinek kiírását, az eseményekkel kapcsolatos híreket, valamint az egyes állomások eredményeit és az összetett kupa alakulását minden érdeklődő nyomon követheti a www.ironteam.hu honlap Optivitakupa menüjében!

 

Az Ironteam Sportegyesület által szervezett kupasorozat egy független kezdeményezés. Célja, hogy egy szisztematikusan felépülő, jól követhető „Tour-szerű” versenyrendszert hozzunk létre, amely az ország számos területére ellátogat. Ennek köszönhetően egyre többen élvezhetik majd csodálatos környezetben a hazai pálya előnyét, valamint adott régiókban, a rövidebb távok megrendezésével amatőr, ám egyre fejlődő és fejleszthető sportolói tömegbázist hozzunk létre, akik rendezvényeink által ismerhetik majd meg a legyőzhető kihívás fogalmát és élhetik, érezhetik majd át a futás, illetve mozgás örömét!

 


IRONTEAM Szabadidő és Tömegsport Egyesület
e-mail: info@ironteam.hu (versennyel kapcsolatos kérdéseket itt kérjük feltenni!)
web: www.ironteam.hu
Facebook: Ironteam SE és OptiVita Ultrafutó Kupa

 
Lap tetejére
 
Támogatóink
Partnereink