Hírek, Aktuális
 Már csak pár nap és kezdődik az eXtremeMan sorozat! 2015-06-03 
Változások és friss információk az eXtremeMan51.5 kiírásában:

Frissített versenykiírás: http://ironteam.hu/index.php?a=9&verseny=25 

1). A nevezést lezártuk, HELYSZÍNI NEVEZÉSRE NEM LESZ LEHETŐSÉG! A rajtszámok átvételére már szombaton is lehetőségetek nyílik a Velencei Vízi Várban du 18:00-tól. A vízi vár főbejáratánál felállított fehér pavilonsátornál, minden versenyző - és kedves segítője/szurkolója - átvehet majd egy karszalagot, amely a verseny napján ingyenes belépést biztosít  a rendezvénypark területére.

2). A várható indulói létszám kb 400 fő! A mezőny 3/4-ét alkotják a férfiak, 1/4-ét a nők. Ennek fényében módosítottuk a RAJTCEREMÓNIÁT is!

3). ÚSZÁS: A férfi mezőny nagyon illedelmesen maga elé engedi majd a nőket, hogy a több száz szurkoló mellett, 300 férfi is buzdíthasson, tapsolhasson a szebbik nem rajtjánál 11:00-kor! A nőket 10 perc csúszással követik majd a férfiak 11:10-kor! Ez pont elég idő, hogy 300 fő beereszkedjen a lányok helyére a vízbe és hogy ne gázoljan át a teljes mezőny a lányokon, hiszen ők az 1500 méteres pályán már kb 500 méternél járnak ilyenkor. A külön rajtnak köszönhetően utolérés csak a pálya harmadik harmadában - ahol mindkét mezőny már széthúzódott -, illetve  a gyorsabb féfriak és lassabb nők találkozása esetén valószínű.

4). A női és férfi mezőny előtt 1-1 kajakos mutatja majd az irányt. A pálya belső oldálán, minden bója között félúton, egy elektromos motorcsónak áll majd készenlétben, ha segítségre lenne szükségetek. Az úszásnál a Velencei Vízi Rendészet és a Velencei Vízi Vár életmentői is figyelnek majd rátok.

5). A vízhőfokot minden nap frissítjük a versenykiírásban a www.ironteam.hu oldalon - http://ironteam.hu/index.php?a=9&verseny=25

6).  Mivel ez a sportesemény a felkészüléseteket szolgálja, így a tesztelési lehetőséget senkitől sem szeretnénk elvenni. Ez vonatkozik úszásnál vízhőfoktól függetlenül a NEOPRÉN öltözetre, vagy kerékpáron a bolyozás tilalmának betartására. Szeretnénk, ha mindenki a saját zsírján menne végig és a lehetőségekhez mérten betartaná a Nagyatádon majd kötelező 10m-es követési, illetve 2m-es előzési távolságot! Ez nem csak a gyakorlás, hanem a balesetek, bukások megelőzése érdekében is erősen ajánlott!!! A pálya rendkívül izgalmas, technikás, komoly lassító kanyarokkal és emelkedőkkel tűzdelt. 

7). KERÉKPÁR: Ahogy arról már többen is értesültetek, a kerékpáros pálya útvonalát megváltoztattuk. Az új  útvonal hossza a tavalyi 37 km-ről pontosan 40 km-re nőtt, illetve sikerült tehermentesítenünk/kiemelnünk a versenyből Velence város legforgalmasabb útvonalát és egy roppant balesetveszélyes, 4 irányból kontrollált körforgalmat. Ezen kívül a körforgalom és az autópálya fel, illetve lehajtó közötti hosszabb útszakasz sem jelent már kellemetlenséget. Mivel az eXtremeMan51.5 egy felkészülési sportrendezvény nem pedig verseny - függetlenül attól, hogy az időt mérjük -, nem lesz pályazár, tehát forgalomra lehet és kell is számítani!!! Éppen ezért a zenehallgatás és telefonos kapcsoalattartás szempontjából, a fülhallgatók használatát a rendezők nem javasolják!!! A nagyobb kereszteződésekben polgárőrök biztosítják a kerékpárosok haladását, a kereszteződések és az élesebb kanyarok előtt, az aszfaltra felfújt fehér jelek figyelmeztetnek majd benneteket!  A biztonságotokra további 5 motoros útvonalbiztosító is felügyel majd a 20 kilométeres szakaszon. Az új útvonal tegnap már a versenykiírásban is - http://ironteam.hu/index.php?a=9&verseny=25 - frissítésre került, a pálya szinttérképe és videója a mai napon kerül majd feltöltésre.

8). A verseny napján reggel 08:00-tól, kerékpárszerviz is megtalálható a rendezvényközpontban a Velocipéd Fan Bt jóvoltából. A verseny rövidsége miatt,  szervizautó nem áll majd a rendelkezésetekre, ezért tartalék belső és szerzámzat elhelyezése a kerékpáron ajánlott!

9). FUTÁS: A futópálya külső fordítójában nem csak vizet, hanem hűtött kólát is ki fogunk majd készíteni műanyag pohárban a számotokra. A futópálya útvonalán minden egyes kilométert táblával jelölünk. 

10). A célzónában mindenki választhat majd egy fél literes hűtött mentes ásványvíz, illetve egy alkoholmentes sör között. A teljesítésért járó pólótokat is itt fogjátok majd megkapni. Azt szeretnénk kérni, hogy a rendezvény végén, a közös "nagycsaládi" fotózáskor a színpadon mindenki ebben a pólóban jelenjen majd meg! Köszönjük! 


 
 
Lap tetejére
 
Támogatóink
Partnereink