Hírek, Aktuális
 Közlemény! 2014-12-13 
Sziasztok! Az IRONTEAM SE 2015-ben számos újdonsággal szeretne meglepni benneteket, de az egyik legfontosabbat - annak előzményeivel - ezúton szeretnénk bejelenteni.

Jelen helyzet:
A Magyar Triatlon Szövetség hatályos versenyszabályzata nem tartalmaz az ultratriatlon versenyek vonatkozásában semmilyen rendelkezést, hiszen a szabályzatban közzétett versenyszámok a hosszútávú triatlonnal, vagyis a 3800 m úszásból, 180 km kerékpározásból és 42,195 km futásból álló "klasszikus" távval zárulnak. Miután a versenyszabályzat semmilyen említést, vagy utalást nem tesz a hazánkban 2008 óta évente megrendezésre kerülő dupla vasember távú ultratriatlon versenyekkel kapcsolatban, így eme tekintetben a Magyar Triatlon Szövetség égisze alatt megrendezett országos bajnokság ténye is "fikció".

Előzmény:
2014-ben, az elsődlegesen szeptemberre kiírt dupla vasember versenynel kapcsolatban kérelmet nyújtottunk be az MTSZ-hez, hogy versenyünket a szabályzattól függetlenül - egyedüli hazai sporteseményként - országos bajnokságnak minősítsék. Ezt az MTSZ legjobb szándéka szerint meg is tette. Így tehát versenyünk be is került a 2014-es versenynaptárba OB minősítéssel szeptember 14-16 között. http://www.ironteam.hu/upload/files/versenynaptar_2014_-_honlap-1.xls Miután versenyünk új időpontra került, a július 4-i eseményünk melett már nem szerepelt az OB minősítés (a beillesztett linken ez is látható). Az IUTA dupla vasember világkupa OB minősítésének visszavonásáról nem kaptunk semmilyen értesítést, vagy határozatot. Ennek köszönhetően, a már elkészített reklámanyagokon és célkapun is szerepelt az MTSZ megújult hivatalos logója. Ettől függetlenül sajnos a minimálisan elvárható támogatásról, vagyis az OB érmekről és a napi licensz kiváltásának lehetőségéről is le kellett mondanunk, ám az eredményhirdetésen hivatalosan is Országos Bajnokot és helyezetteket hirdettünk.

Egyesületünk 3 éves fennállása alatt az alábbi versenyeket rendezte az amatőr triatlonsport számára:

2011 május - UNI Challenge (Dupla Vasember), Orfű
2012 május - IRONTEAM Triatlon Fesztivál (Sprint, Középtávú OB, Dupla Vasember OB)
2012 szeptember - I.Cardio Control Hosszútávú Duatlon OB, Velence
2013 április - II. Cardio Control Hosszútávú Duatlon OB, Velence
2013 május - II. IRONTEAM Triatlon Fesztivál (Sprint, Olimpiai táv, Középtáv), Orfű
2013 szeptember - Dupla Vasember OB, Velence
2014 június - eXtremeMan51.5 olimpiai távú triatlon, Velence
2014 július - Dupla Vasember Világkupa és OB, Velence

Tehát három év alatt 8 szakági sportesemény, 12 verseny és 6 OB megrendezése fűződik az IRONTEAM SE nevéhez, amely az országban egyedülálló teljesítmény. A sportági szövetség támogatásaként 5 OB esetében a helyezettek érmeit biztosította. A szövetség által felajánlott, valamint a rendezvények kivitelezéséhez kapott/elnyert anyagi támogatás együttes összege 0.- Ft. A fenntiekben említett 2014-es Dupla Vasember világkupa és OB versenyen előállt méltatlan helyzetnek köszönhetően egyesületünk nem kíván a jövőben országos bajnokságot rendezni.

A 2015-ös Dupla Vasember távú Nemzetközi Ultratriatlon Világbajnokság és Világkupa a Nemzetközi Ultratriatlon Szövetség - IUTA - hatályos versenyszabályzata alapján kerül megrendezésre.

A nemzetközi szövetség szervezésében megvalósuló verseny keretén belül, a hazai résztvevők számára Magyar Bajnokságot hirdetünk.

A Magyar Bajnokság részvételi feltétele, a versenyt megelőző helyszíni orvosi vizsgálat (általános orvosi, dopping és hematocrit teszt)

Az IUTA VB és VK nevezési díja 300.- Euro (kb 90.000.- Huf)
A Magyar Ultratriatlon Bajnokság egyéni nevezési díja: 67.000.- Huf
A Magyar Ultratriatlon Bajnokság váltó nevezési díja: 35.000.- Huf / fő

Az ExtremeMan Nagyatád 2014-es egyéni finisherei számára a Magyar Ultratriatlon Bajnokság nevezési díjából 10% kedvezményt biztosítunk!

Az IUTA verseny résztvevőinek eredményét a Magyar Bajnokságban is értékeljük, míg a Magyar Bajnokság résztvevőinek eredménye nem szerepel majd a nemzetközi szövetség eredménylistáján. Ennek megfelelően külön finisher poló és befutó érem is kerül átadásra.

A Magyar Bajnokság vonatkozásában, a közel 30.000.- Ft-os kedvezmény mellett, minden további szolgáltatás és feltétel azonos a nemzetközi versennyel.

Eddig az alábbi nemzetek regisztráltak a 2015-ös eseményre:

Ausztria, Németország, Olaszország, Románia, Franciaország, Horvátoszág, Lengyelország, Ukrajna, Anglia, Svájc, Bahrein, Dél-Afrika, Izrael, Magyarország.

Mindenkinek Sérülésmentes Felkészülést és Sikerekben Gazdag, Boldog Új Évet Kívánunk!

IRONTEAM SE 
 
Lap tetejére
 
Támogatóink
Partnereink