triatlon

szurkolók

IRONTEAM

IRONTEAM

IRONTEAM

Hírek, Aktuális
 OptiVita Ultrafutó Kupa 6.állomás - 6 órás OB 2013-11-04 
A 6 órás OB helyezettjei:

Férfiak:

1. Polyák Csaba 84,066 km
2. Steib Péter 82,612 km
3. Zabari János 80,528 km

Nők:

1. Maráz Zsuzsanna 74,750 km
2. Gyebnár Éva 66,221 km
3. Makai Viktória 65,615 km


Gratulálunk a 6 órás OB helyezettjeinek és az OptiVita Ultrafutó Kupa minden résztvevőjének!  tovább
 
Hírek, Aktuális
 Információk az OptiVita Ultrafutó Kupa 6. (záró)futamához! 2013-10-29 
Sziasztok Kedves Ultrások és LEENDŐ Ultrások!

Néhány fontos információt szeretnénk megosztani veletek a "Grand Final" előtt.

Parkolás:
Induljunk a kályhától és kezdjük a helyszínre érkezéssel. Parkolás a 6 órás futam résztvevői számára a Hotel Juventus melleti sportpályán (lesznek segítők, akik ide fogják irányítani az autókat). Akik 1-2-4 órás futamra érkeznek és a rendezvény végéig maradnak, tehát min.16:30-ig, ők is használhatják ezt a parkolót. Azon versenyzőink, akik nem szeretnék megvárni a 6 órás futam végét és a vacsorával (pörkölt és vega) egybekötött eredményhirdetést, azok gépjárűveiket a pálya útvonalától 50-100 méterre parkolják le! Erre kiváló lehetőség nyílik a "B" betűvel jelzett kisbolt előtti és mögötti parkolókban, vagy a kisbolt melletti posta mögött. A halász utcában a vasútállomás felé, tehát déli irányba is kipített parkolókban tehetik le autóikat a versenyre érkezők(ez a képen nem látható, de a Halász utca és a Tópart utca csatlakozása után pár méterre található az "öböl-szerű" parkoló zóna kezdete).

A verseny:
A verseny folyamán folyamatosan jobbra fogtok kanyarodni. A célegyenes után egy pici emelkedő vár majd rátok, amit a Kis köz lejtője kompenzál majd. A rajt a Versenyközpont és a sátrakból kiépített frissítőállomás között lesz majd, itt lesz elhelyezve a célkapu és az időmérő rendszer is. Arra kérnénk benneteket, hogy amennyiben kétségetek támad az időmérés pontosságát, vagy a chip müködését illetően, azt azonnal jelezzétek az időmérő sátornál (vagy autónál), amely a célkapu mellett lesz elhelyezve. Utólagos reklamációt csak hivatalos óvás benyújtása esetén tudunk elfogadni (ennek módja:írásos formában, indoklással, a verseny feladását, illetve annak befejezését követő 30 percen belül). Ennek díja 10000.- Ft, amit a versenyigazgatónak kell befizetni a rendezői sátorban. Természetesen nyugta, számla és jegyzőkönyv ellenében. A verseny IAU bronz cimkés hitelesített pályán zajlik, így a 6 órás futam eredményei felkerülnek a nemzetközi eredmény-, és ranglistára is.

További infókért katt a "TOVÁBB" gombra...  tovább
 
Hírek, Aktuális
 OptiVita 2013 - záróünnepség 2013-10-28 
Az OptiVita Ultrafutó Kupa 6.állomása egyben az egész éves sorozat záróünnepsége is.
Mit tervezünk egy szolíd 6 órás futás után?

17:00 - 18:00 A versenyközpontban 17 órai kezdettel vacsorára várjuk a 6.állomás futóit.

17:30 - Az OptiVita 6.állomásának eredményhirdetése (1,2,4 és 6 órás futamok)

18:00 - Az OptiVita osszesített eredményhirdetése, ahol:

egyrészt átadásra kerülnek az első 3 helyezettek díjai, a 6/6 különdíjak, illetve a Master díjak,
másrészt ismertetésre kerül az OptiVita 2014 versenyszabályzatának főbb elemei!

Emlékeztetőül:

6/6 különdíjat kap az a versenyző, aki az OptiVita Ultrafutó Kupa mind a 6 rendezvényén célba ért:
Ennek a díjnak várományosa:

Makai Viktória
Almássy Mariann
Schneller Erika
Sebestyén Linda
Pánczél Andrea
Tanács Gabriella

Lajkó Csaba
Máthé Zoltán
Máró Csaba
Járosi Tamás
Bozó Pál
Lukács Albert
Bicskei Ferenc
Gáspár András Zoltán
Komlósi János
Strémen János

nekik nincs más dolguk, mint sikeresen teljesíteni a 6. futamot.

Master külön díjat kap az a versenyző, aki aki 600 pontot ér el a versenysorozat alatt.

Ennek a díjnak a várományosa:

mindenki, aki meghaladja a 600 pontot!

Ne hagyjátok ki!
2013. november 3. Velence  tovább
 
Hírek, Aktuális
 OptiVita - 2014 2013-10-25 
Az OptiVita Ultrafutó Kupa 2014-ben folytatódik! A kupasorozat 6 állomása:
 
Időpontok                                    Helyszínek                          Futamok                 
2014. március 8.                        
2014. április 26-27.                     
2014. június 21.                           
2014. augusztus 2.                      
2014. szeptember 13.               
2014. november 8.                    
 
A kupasorozat jövő évi szabályzatát 2013. november 3-án ismertetjük.
A versenyek helyszíneit 2013. november 30-ig fokozatosan jelentjük be.  tovább
 
Hírek, Aktuális
 Pánczél Andi beszámolója a Dupla Vasember OB-ról! 2013-10-18 
Beszámoló letöltése ( pdf )   tovább
 
Hírek, Aktuális
 OptiVita 6.állomás - Helyszínmódosítás 2013-10-10 
Az utolsó, 6.állomás helszínének kiválasztásakor még nem tudtuk, hogy a versenyünk egyben 6 órás OB is lesz. A győri pálya minden szempontból megfelelt egy új kezdeményezés 6.állomásaként, de egy OB megvalósítása számtalan olyan további feltételt is támaszt a versenyrendezők számára, ami elgondolkodtatott a helyszínnel kapcsolatban.

Az Ironteam SE elnöksége ezért úgy döntött, hogy új pályát választ a verseny számára, olyan pályát, ami mind a vonalvezetése, mind az egyéb szükséges infrastruktúra szempontjából is megfelelőbb egy Országos Bajnoság megrendezésére.

Az új pályát Velencén jelöltük ki, de nem az 5.állomás térköves helyszínén, hanem a Hotel Juventus elől indulva, az alábbi útvonalon.Versenyközpont:  
2484 Velence, Kis köz 6.

A helyszínmódosítással arra törekszünk, hogy az OB státusszal együttjáró megnövekedett indulói létszámot a verseny rangjának megfelelő módon tudjuk kiszolgálni!

A nyomvonal szélesebb, a talaj egyenletesebb, és nem elhanyagolható az sem, hogy a versenyközpontnak helyt adó Hotel Juventus  infrastruktúrája (öltözés,zuhanyzás, regisztráció,eredményhirdetés,stb.) a várhatóan nem nyárias időben kifejezetten a verseny előnyére fog válni.

A helyszínmódosítással egy többetektől érkező kérésnek is eleget tudunk tenni, mégpedig annak, hogy az OptiVita Ultrafutó Kupa záróünnepségét nem egy későbbi időpontban, hanem az utolsó versenyünket követően a Hotel Juventusban tartjuk meg!

Jó felkészülést és eredményes versenyzést kívánunk!
  tovább
 
Hírek, Aktuális
 Rokob Józsi és Szőnyi Feri a világ tetején! 2013-10-08 
A világ első, tehát eddigi egyetlen HARMINCszoros ironman távú versenyét rendezték meg Olaszországban, a Garda-tó partján. A bődületes táv legyőzése mellett, a hihetetlenül egyedülálló eseményen, a végletekig szélsőséges időjárási körülményekkel is dacolniuk kellett a résztvevőknek. Rokob József az ELSŐ, Szőnyi Ferenc pedig a MÁSODIK helyen végzett. Teljesítményüket illetően azonban induljunk el a kályhától. Ha valaki azt gondolja, hogy egy félmaraton lefutása az "smafu", hát nagyon téved. Sokak számára ez az egyetlen cél, amit sportpályafutása során szeretne elérni… Aztán jön sokak „életcélja”, egy maraton teljesítése. Természetesen ezt követi majd a maratoni távnál hosszabb maraton plusz, vagy esetleges ultramaraton. Akik már elég hosszú ideje keresgetik teljesítőképességük határait, függetlenül attól, hogy atléták, boxolók, kajakosok, vagy éppen párbajtőrözők, „megpróbálkoznak" a ma már világszinten is státusszimbólumnak tekintnhető IRONMAN, illetve IRONMAN TÁVÚ verseny teljesítésével. Vannak, akik számára ez annyira fontos, hogy felnőtt fejjel - akárcsak Szőnyi Feri- negyvenes éveikben tanulnak meg úszni. S ha már egy IRON a zsákban van, azt érzed, hogy legyőzhetetlen vagy, s bármit meg is tudsz majd tenni az életben...   tovább
 
Hírek, Aktuális
 Porec Triathlon 70.3 2013-09-29 
Mint tudjátok, az IRONTEAM SE nem csak sportrendezvények szervezésével foglalkozik, hanem aktív tagjainak köszönhetően számos sporteseményen képviselteti magát. Utánpótlást jelenleg MÉG nem nevelünk, de terveink közt szerepel egy triatlon székház kialakítása, mely után már lehetőség nyílik a fiatalság kinevelésére is. Addig is felnőtt versenyzőink öregbítik az ITSE nevét. Így tették ezt az IRONTEAM SE szolnoki tagjai is. A szezon lezárásaként mindhárman egy külföldi 70.3-as versenyt választottak Porec városában, ahova jövőre már buszt is szeretnénk indítani.

Gratulálunk az eredményekhez!

Dankó Szabolcs M30 4h:28:25 Absz.:62. korcs:11
Rádi Gábor: M35 4h33:50.71 Absz.: 72. korcs:22
Lipták Csaba: M40 4h56:03.47 Absz.:114. korcs:20
  tovább
 
Hírek, Aktuális
 V.Dupla Vasember - Ultra Triatlon OB 2013-09-09 
A jubileumi 5. ultra triatlon OB versenyközpontjában még a célkaput sem volt időnk elbontani, máris rágalmazás, vádaskodás tárgya lett a verseny szervezőbizottsága. Nem szeretnék és nem is fogok személyeskedni, mert sem a szervezők, sem a támogatók, sem az önkéntesek, sem pedig a verseny résztvevői nem érdemlik meg, hogy egy csodálatos sikerre szürke fátylat borítsak. 
Ami a lényeg, hogy sajnos csalással vádolták meg a női győztest és engem, főszervezőt, versenyigazgatót...Az elmodások alapján állítólag mi két kört jóváírtunk a győztes javára...
A butaság határtalan...A győztesnek minden köre megvan pontosan...A jóváírás fogalma egy vasúti átjárónál, az eltöltött idő után kerülhetne szóba, melyet levonhatnánk a célbaérkezés után a versenyző bruttó idejéből...Senkitől nem vontunk le semmit. A női győztes igaz, hogy 18 óra 24 perces idővel fejezte be a kerékpározást, ám a képen is láthatóan, a kerékpározás 68. körét követően szólt, hogy a kiírásnak megfelelően szeretné jelezni: 30 percnél hosszabb ideig fogja megszakítani versenyzését.

részlet  a versenykiírásból:

"- A résztvevők bármikor megszakíthatják versenyzésük menetét. Amennyiben ezt 30 percnél tovább teszik, kötelesek jelenteni a versenybíróknak. Ennek elmulasztása esetén a versenyző kizárással büntethető. Ha a versenyt felügyelő orvos úgy látja jónak, eltanácsolhatja a sportolót a verseny folytatásától."

Az eredménylistán is jól látszik, hogy a győztes 1 óra 6 perces köridőt ment a kerékpározás 69. körében a verseny megszakításának köszönhetően. 
Ez a köridő is természetesen bele számít a teljes versenybe. Nem vontunk le semmit. A versenybírók mérlegelték a helyzetet, és mivel a 18 órás kerékpáros limitidőt a versenyző nem lépte túl a minimalizát 30 perces megszakítással megegyező idővel, mindössze 24 perccel, így a versenyzőt tovább engedtük.Ezt azon versenyzővel is megtettük, aki egy évvel korábban ugyanígy szerzett bajnoki címet, versenytárs nélkül, a teljes verseny limitidejéből kicsúszva. Mégis Magyar Bajnok lett...
Óvásra is lett volna lehetősége minden egyes sportolónak, melyet a verseny befejezését követően egy órán belül, 10000 Ft-os óvási díj ellenében, írásban kell beadni a szervezőbizottságnak. Az óvás pontos okának indoklásával.
Nem történt ilyesmi...
Időjóváírásról és limitidő túllépéssel kapcsolatban semmilyen óvás nem érkezett be hozzánk. 

A verseny közbeni orvosi beavatkozásokról (pl. infúzió), mely jogtalan előnyhöz juttathatna bármely sportolót -és kizárást vonna maga után-, a mentőtiszt jegyzőkönyvet vett fel, ám a győztes részéről ezzel kapcsolatban nem érkezett sérelmezés, így a szervezőbizottság ezt nem vizsgálta...

A szervezők nem csaltak, de még csak nem is hibáztak...minden további oktalan és céltalan rágalmazást jogi úton fog az IRONTEAM SE vezetősége tisztázni.

Nádasdi Zsolt
  tovább
 
Hírek, Aktuális
 Dupla Vasember OB 2013-09-04 
A szeptember 7-8-án Velencén megrendezésre kerülő Dupla Vasember verseny Országos Bajnokság is egyben.
Ez azt jelenti, hogy a versenyt követően eredményt hirdetünk a teljes mezőnyben, illetve külön sor kerül az OB eredményhirdetésre is. Az OB eredményekbe azon versenyzők eredménye számít bele, akik rendelkeznek éves vagy napi licensszel.
A verseny helyszínén, a rajt előtt lehetőség lesz a napi licensz kiváltására azon sportolók számára, akik rendelkeznek érvényes sportorvosi engedéllyel. A napi licensz díja 1.500 Ft.

  tovább
 
...
 
Lap tetejére
 
Támogatóink
Partnereink